Polityka prywatności

Polityka prywatności sklepu aoutlet.pl


Zapewniamy naszym Klientom pełne poszanowanie ich prywatności oraz ochronę ich danych osobowych.

 

  1. Postanowienia ogólne
    a)
    Dane osobowe są chronione przez www.aoutlet.pl zgodnie z Ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (tekst jednolity Dz. U. z 2002 r. Nr 101 poz. 926, ze zm.) w sposób uniemożliwiający dostęp do nich osób trzecich. Zbiór danych osobowych klientów sklepu widnieje w rejestrze GIODO.
    b)
    Zamówienie składać można poprzez:
                -
    Zakup z rejestracją – Klient zakłada konto w sklepie www.aoutlet.pl.
    Podczas rejestracji Klient proszony jest o wyrażenie zgody na dodanie swojego adresu email do listy Klientów usługi newsletter. Dodanie adresu email do listy subskrypcji oznacza wyrażenie zgody na otrzymywanie newslettera informującego o najnowszych promocjach oraz nowych produktach. Wyrażenie zgody nie jest obowiązkowe.
                -
    Zakup bez rejestracji – Klient dokonuje jednorazowego zakupu, bez zakładania konta w sklepie www.aoutlet.pl. Klient może również zapisać się do listy newsletter.
    c)
    Administratorem Danych Osobowych jest PHU Marta Wiśniewska z siedzibą w Ciechanowcu, ul. Pińczowska 10.
  2. Zakres przetwarzanych danych osobowych
    a) Dane osobowe Klientów sklepu www.aoutlet.pl przetwarzane są w zakresie:
      • adres email,
      • imię,
      • nazwisko,
      • adres zamieszkania,
      • nr telefonu,
      • adres, na który ma zostać wysłane zamówienie, o ile jest inny niż adres zamieszkania, w przypadku wystawienia faktury VAT na firmę również adres siedziby firmy oraz nr NIP.

b) Podanie danych osobowych jest dobrowolne, jednakże jest niezbędne do realizacji zamówienia.

c) Postawą weryfikacji zarejestrowanego Klienta w sklepie www.aoutlet.pl jest adres email podany w trakcie rejestracji oraz indywidualne hasło Klienta. Obowiązkiem Klienta jest należyte zabezpieczenie hasła przed dostępem osób nieupoważnionych.

d) Dane osobowe Klientów sklepu internetowego mogą być przez nich przeglądane, poprawiane i zmieniane po zalogowaniu się w serwisie internetowym sklepu za pomocą hasła i adresu email podanego w trakcie rejestracji.

e) Usunięcie danych osobowych jest możliwe po przesłaniu wiadomości na adres sklep@aoutlet.pl

f) Aoutlet.pl informuje, iż nigdy nie żąda podania adresu email i hasła w treści emaila czy też w innym miejscu niż strona internetowa.

g) Klient ponosi odpowiedzialność za podanie nieprawdziwych danych osobowych.

  1. Cel przetwarzania danych osobowych
    a)
    Dane osobowe Klientów przetwarzane są w celu realizacji zamówień Klienta oraz w celu umożliwienia korzystania ze sklepu, jak również do wewnętrznych celów Sprzedającego dotyczących ewidencjonowania sprzedaży i Klientów sklepu internetowego między innymi w celu podatkowym.
    b)
    W przypadku, gdy Klient wyrazi zgodę na korzystanie z usługi newsletter, jego dane są wykorzystywane w celu realizacji usługi newsletter (przesyłania zamówionych wiadomości o charakterze reklamowym). Każdy użytkownik usługi ma możliwość w każdej chwili dokonania zmiany bądź usunięcia podanego adresu email.

 

  1. Pliki cookies („ciasteczka”) i google analytics

a) Witryna aoutlet.pl może wykorzystywać pliki cookies. Pliki cookies to małe pliki tekstowe wysyłane przez sklep internetowy i przechowywane na komputerze użytkownika, zawierające pewne informacje związane z korzystaniem z witryny i sklepu internetowego. Pliki cookies wykorzystywane są przez sklep internetowy w celu obsługi witryny oraz podczas procesu zakupowego, np. w celu zapamiętywania dokonanych przez klientów  zakupów. Wykorzystywane pliki cookies  mogą mieć charakter tymczasowy lub trwały. Tymczasowe pliki cookies są usuwane z chwilą zamknięcia przeglądarki, natomiast stałe pliki cookies są przechowywane także po zakończeniu korzystania z witryny.

b) Pliki cookies nie mogą w żaden sposób wyrządzić szkody dla wykorzystywanego urządzenia oraz zainstalowanego na nim oprogramowania. Pliki nie zawierają także żadnych informacji identyfikujących użytkownika strony.

c) Witryna aoutlet.pl wykorzystuje następujące rodzaje plików cookies:

- Pliki tymczasowe. Niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania sklepu. Umożliwiają one bezpieczne logowanie na stronie oraz składanie zamówień a także bezpieczne dokonywanie transakcji.  Bez tych plików bezpieczne dokonywanie transakcji byłoby niemożliwe.

-Pliki stałe - funkcjonalne - Służą do przechowywania informacji takich jak hasło czy login, co przyspiesza i ułatwia korzystanie z witryny. Umożliwiają także przedstawienie użytkownikowi strony propozycji produktów indywidualnie dopasowanych na postawie jego preferencji. - statystyczne - dzięki tym plikom możliwe jest zbieranie informacji na temat korzystania ze strony, informacje te są przez nas wykorzystywane w celu optymalizacji działania witryny zgodnie z preferencjami jej użytkowników. - społecznościowe - umożliwiają integrację serwisów społecznościowych z których korzysta użytkownik ze sklepem.

d) Blokowawanie plików cookies
W każdym wypadku użytkownik może zablokować instalowanie plików cookies lub usunąć stałe pliki cookies, wykorzystując stosowne opcje przeglądarki internetowej. W razie problemów doradzamy skorzystać z pliku pomocy przeglądarki lub skontaktować się z producentem przeglądarki. Brak takiej blokady oznacza, że użytkownik wyraża zgodę na ich zapisywanie.

d)  Google Analytics
Ważną grupę automatycznie gromadzonych plików cookies stanowią dane dotyczące oglądalności stron  gromadzone przez Google Analytics- powszechnie znany i wykorzystywany na rynku system internetowy do badania statystyk odwiedzin stron internetowych udostępniany przez Google, Inc. System Google Analytics może być wykorzystywany do tworzenia profilów użytkowników pod pseudonimem. Google używa zebranych informacji w celu oceny korzystania z witryny przez użytkownika, tworzenia raportów dotyczących ruchu na stronach dla operatorów witryn oraz świadczenia innych usług związanych z ruchem na witrynach internetowych i korzystaniem z Internetu.

  1. Prawa osób, których dane są przetwarzane

a) Zgodne z ustawą, każdy Klient sklepu aoutlet.pl ma prawo wglądu do swoich danych, do ich korekty oraz żądania zaprzestania ich wykorzystania lub ich usunięcia z bazy danych, co należy zgłosić w formie pisemnej do administratora danych osobowych.

  1. Przekazywanie danych osobowych

a) Z chwilą złożenia zamówienia, Klient wyraża zgodę na przekazanie:

      • danych osobowych niezbędnych do wysłania paczki, podmiotom świadczącym usługi związane z realizacją zamówienia tj. firmom dostarczającym zamówione towary (np. firmy kurierskie, Poczta Polska itp.) oraz innym podmiotom działającym na zlecenie Sprzedającego,
      • danych osobowych niezbędnych do zrealizowania płatności elektronicznych, podmiotom świadczącym usługi płatności online.
  1. Zasady korzystania z usługi newslettera

a) Korzystanie z usługi newsletter jest dobrowolne i bezpłatne. Użytkownik ma prawo dopisania się do usługi newsletter także bez zakładania konta.

b) W celu świadczenia usługi newsletter, Sprzedający pozyskuje od osób zainteresowanych adres email.

c) Użytkownik może podać tylko i wyłącznie email, który należy do niego, niedopuszczalne jest wykorzystywanie adresów poczty elektronicznej, które nie należą do osób zapisujących się na usługę newsletter.

d) Od chwili zapisania się na usługe newsletter, na wskazany adres email, Sprzedający przesyłać będzie kolejne edycje newslettera. W sytuacji, gdy użytkownik nie dokonał zgłoszenia chęci korzystania z usługi newsletter zobowiązany jest powiadomienia o tym Sprzedającego wysyłając informację na adres sklep@aoutlet.pl

e) Każdy użytkownik usługi ma możliwość w każdej chwili dokonania zmiany bądź usunięcia podanego adresu email. W tym celu należy przesłać informację do Sprzedającego na adres sklep@aoutlet.pl, z prośbą o usunięcie adresu.

f) Osobie, której dane dotyczą, przysługuje prawo dostępu do treści jej danych oraz możliwość ich poprawiania. Dane są podawane przez osoby, których dotyczą, dobrowolnie, niemniej bez ich podania nie jest możliwa realizacja usługi newsletter.

7. Zmiany polityki prywatności

Sprzedający zastrzega sobie prawo zmiany powyższej polityki prywatności poprzez opublikowanie nowej polityki prywatności na stronie.

 

do góry
Pokaż pełną wersję strony
Click Shop | Hosting home.pl